• phoca_thumb_l_front foto nkr website.jpg
maandag, 01 juni 2020 17:57

Willem Dekker overleden Speciaal

Geschreven door

Met verdriet en medeleven heeft het bestuur van onze vereniging vernomen dat Willen Dekker is overleden. Willem Dekker kenmerkte zich door zijn grote passie voor paarden en positieve levensinstelling. Na een lange periode van ziek zijn is hij op 67 jarige leeftijd overleden.

Willem Dekker is in 1973 in het bestuuur van de Noorderkoggenruiters gekomen, werd in 1987 voorzitter en in 1997 vice-voorzitter.
In het voorjaar van 2005 heeft hij officieel afscheid genomen.
Tot de dag van vandaag was Willem tevens voorzitter van de Stichting Hippique, en daarmee nauw verbonden. Willem was tevens erelid van de rijvereniging Noorderkoggenruiters.
Naast zijn bestuurlijke taken was Willem op tal van andere gebieden actief voor de vereniging.

Samen met zijn vrouw Anja en zijn dochters Mariëlle en Yvette richtte Dekker zich vanuit het Benningbroek op de fokkerij van spring- en dressuurpaarden. Uit zijn fokkerij zijn onder meer de goedgekeurde hengsten Hernandez TN (v.Kannan), Fire King WD (v.Toulon) en Kaiden Leva WD (v.Kannan) voortgekomen.
Vanaf 2008 maakte Dekker deel uit van het bestuur van Veulenveiling Prinsjesdag. Hij bleek naast een groot paardenliefhebber ook een echte verbinder te zijn. Hij ging graag mee op pad met de selecteurs en kende vele collega-fokkers. Hij was een man die hield van aanpakken en een heel groot doorzettingsvermogen had. Tot op het laatst toe bleef hij betrokken en enthousiast voor de Veulenveiling Prinsjesdag.

Met Willem Dekker gaat een gewaardeerd en actief betrokken paardenmens heen.
Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte met dit verlies.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 02 juni 2020 07:17
Meer in deze categorie: « Huldiging kampioenen