• phoca_thumb_l_front foto nkr website.jpg

Arran Steinweg - springen

Van jongs af aan was ik al zeer geboeid door het paard. Na jaren zeuren mocht ik eindelijk gaan paard rijden. Ik raakte het virus niet meer kwijt. In het begin reed ik veel verschillende paarden. Hierdoor leerde ik omgaan met allerlei verschillende soorten karakters en ook probleem paarden.

De paarden gingen mij steeds meer prikkelen. Daardoor ben ik de opleiding paardensport in Deurne gaan doen. Tijdens de opleiding ben ik ruiter geweest van het onderzoek Jumpex en van de merrie test EPTM.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik van veel verschillende mensen les gekregen. Hierdoor heb ik geleerd met veel verschillende soorten en types paarden om te gaan. Ook leerde ik hierdoor dat de basis training van het paard als fundament van het springen dient.

De basis(dressuur) vind ik dan ook zeer belangrijk, dit komt daarom ook terug in mijn lessen.

Tegenwoordig hebben ik en en mijn vriendin een kleine stal waar wij paarden trainen. Daarnaast geef ik veel les. Zowel spring als dressuur les. 
Bij de koggenruiters geef ik nu al vanaf 2009 Springles.

Ook ben ik er in de wintermaanden om het oefenspringen te begeleiden. Dit is altijd leuk omdat er heel veel verschillende mensen mee doen, van heel weinig ervaring tot professionals.

Wil je graag springles waarbij we de basis niet vergeten. Dan heet ik je van harte welkom in de spring les.

 

Mariëlle de Jong - dressuur

Mijn naam is Marëlle de jong, ben bijna 48 jaar en kom uit de buurt van Rotterdam, namelijk Ridderkerk. Sinds maart 2016 woon ik in Opmeer.
In Ridderkerk heb ik veel les gegeven aan zowel groepslessen als privé. Ik mis dat best wel, dus ik zag dat jullie vereniging iemand zochten heb ik mezelf aangeboden.
Ik rijd zelf met een 12-jarige Rubels x Jeraldo ZZ-zwaar. Helaas zijn we er vanwege een blessure bijna een jaar uitgeweest. Ik had gehoopt eind deze maand weer bij jullie te kunnen starten, maar we zijn er nog niet klaar voor.
Ik heb ook nog een paard van 22 jaar, daar heb ik ZZ-licht mee gereden. Die is met pensioen en staat nog in Ridderkerk en heeft een hele lieve vezorgster.
Qua lesgeven wil ik iedereen evenveel aandacht geven en de instructie aan het niveau van de combinatie aanpassen. Ik ben (denk ik) niet iemand die maar op één manier denkt, want elk paard en elke ruiter is anders. Natuurlijk heb ik wel een basis waar ik in geloof.
Inmiddels heb ik 2 lessen gegeven en ik vind het enorm leuk! Juist omdat er zoveel verschillende combinaties zijn!
Ik hoop mijn enthousiasme over te brengen op de leerlingen en ik zou zeggen, kom eens kijken bij een les en beoordeel zelf of -nog leuker- kom eens rijden.
De les begint om 10.30 uur en als er meer zijn dan kunnen we er nog een les achteraan plakken.
Dus ik hoop tot ziens.
 

Steef Karels - mennen

Ik ben Steef Karels, geef nu sinds twee jaar menles op de vrijdagavond bij de Noorderkoggenruiters.

Ik denk dat ik ongeveer twintig jaar geleden ben begonnen met het houden van paarden en na het halen van mijn koetsiers bewijs ben ik nagenoeg gelijk begonnen men lessen te volgen bij de Noorderkoggenruiters. Een echte NKR er dus.

Ik rijd zelf op het ogenblik ZZ dressuur en Z vaardigheid met een tandem Haflingers en klasse 3 samengesteld.

De variatie in de samengestelde sport spreekt mij zeer aan, het paard of de paarden moeten alles kunnen en beschikken overeen sterke conditie. Dit houdt voor de paarden in dat ze een gevarieerde training krijgen, dit betekent kilometers maken dressuur trainen en af en toe lekker crossen. Dit houd de paarden maar ook menner fris. Dit probeer ik ook in de lessen die ik geef terug te laten komen, variatie en spelen. Ik zie een paard als een kind van een jaar of vier- vijf, spelenderwijs proberen ze van alles te leren, maar ook zal je af en toe moeten zeggen zo is het en niet anders.

In augustus 2015 heb ik het diploma parcoursbouwen mennen gehaald zodat ik ook in de lessen een goed en leerzaam parcours kan neerzetten, leuk voor de men(st)er en verfrissent voor de paarden om af en toe een parcourtje te rijden.

Kortom, ik heb de dressuur hoog in het vaandel, maar ben er van overtuigd dat af en toe eens wat anders leuk is voor mens en paard. En dat moet het vooral zijn, we doen het tenslotte allemaal voor ons plezier.