• phoca_thumb_l_front foto nkr website.jpg

Accommodatie

 

 

De accommodatie van de Noorderkoggenruiters, gelegen aan de Tuinstraat 22 in Benningbroek, bestaat uit twee lichte moderne rijhallen, beide met een rijbaan van 20 bij 60 meter met ruime parkeergelegenheid waar onze leden onbeperkt gebruik van kunnen maken.

In beide hallen is voldoende ruimte voor het opzadelen of optuigen van uw paard/pony. Beide rijbakken zijn gescheiden door “slechts” een bakrand. Eén van de rijbakken is voorzien van een eb en vloedbodem (wedstrijdbak). De bodem heeft hierbij altijd de juiste vochtigheid en heeft de meest ideale samenstelling voor de meeste disciplines.

 

Alle disciplines binnen de paardensport zijn binnen onze vereniging vertegenwoordigd. Ook de recreatieve menner of ruiter is bij ons welkom. Omdat de bodem van de eb en vloed bak uit twee verschillende zandlagen bestaat is het verboden in deze bak te longeren of de Western sport te bedrijven. Dit om vermenging van de twee lagen tegen te gaan. In de andere hal ligt een bodem van Schelde zand, in deze hal kunt u uw paard/pony longeren en kan de westernsport beoefend worden.

 

De ruime kantine met 70 zitplaatsen heeft uitzicht over de rijbak met eb en vloed bodem, waarin ook de “proeven” bij wedstrijden verreden worden.

De ruime parkeergelegenheid (4000 m²), bestaat uit twee gedeelten, waarvan de ene helft bestaat uit schelpen, zodat dit gedeelte ook als menbaan of voor het uitstappen van uw paard gebruikt kan worden.

 

Leden van de Noorderkoggenruiters krijgen een sleutel van de hal en kunnen vrij gebruik maken van de beide hallen, rekening houdend met andere activiteiten zoals lessen, wedstrijden, clinics e.d.

Zo wordt er op vier avonden in de week les gegeven, in dressuur, springen en het mennen door gediplomeerde instructie aan zowel recreatie als wedstrijd paardensporter. Op de zaterdagmorgen hebben wij lessen voor de jeugd. Door de aanwezigheid van twee ruime rijhallen is het bijna altijd mogelijk om tijdens de lessen in de tweede hal “vrij” te rijden.

We zijn een gezellige club waar een ieder ongeacht niveau of leeftijd zich thuis kan voelen en plezier heeft van haar of zijn paard of pony.

 

 

MANEGE - Aurorahal

Tuinstraat 22 
1654 JW Benningbroek
0229-591279

.